ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Άωτον σημαίνει το άριστο, το κάλλιστο,το εκλεκτότατο του είδους του (Ιλ. Ν. 599, 716, Οδ. Α 443). Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Καθηγητής Μάριος Π. Μπέγζος
τ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

«Ο Έρωτας στο Συμπόσιο του Πλάτωνα»


4 Τετάρτες του Νοεμβρίου..4 εκπληκτικές ομιλίες....7:00μμ – 8:30μμ.  Στο πιο όμορφο Κελάρι της Κηφισιάς...με τον Πανεπιστημιακό Φιλόσοφο Μιαρό Μπέγζο!!! 
Πληροφορίες & συμμετοχές στο messenge

Πρόγραμμα  ομιλιών:

06.11.19 Έρως και Φύσις. Τι είναι ο έρωτας; Γιατί είναι ο έρωτας στην φύση του ανθρώπου; Πώς είναι ο έρωτας στην ζωή; Οι αποκρίσεις του Πλάτωνα στο «Συμπόσιον» με σημερινά καθημερινά σχόλια.

13.11.19 Έρως και Ζωή. Γιατί δεν υπάρχει ζωή στον κόσμο χωρίς τον έρωτα; Γιατί δεν γεννιέται ζωντανό ον χωρίς να προηγηθεί ο έρωτας; Γιατί δεν είναι ευτυχισμένοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς τον έρωτα;

20.11.19 Έρως και Θάνατος. Η ζωή είναι σχέση κι ο θάνατος είναι σχάση (διάσπαση, αποχωρισμός).  Το δίλημμα είναι: «σχάση ή σχέση;». Ο θάνατος ή ο χρόνος απειλεί τον έρωτα πιο πολύ;

27.11.19 Έρως και Έρις. Το «μήλον της έριδος» (Πρωτόπλαστη Εύα, Ωραία Ελένη, Μοναχή Κασσιανή) και ο έρωτας. Η ερωτική αμφισημία: όπου σχέση, εκεί σύγκρουση! « Έρως» = «έρις» = «έρως».  

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΠΗΓΗ:
Πλάτωνος, Συμπόσιον, μετάφραση Ιωάννη Συκουτρή, Εκδόσεις Εστία
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: Μ. Μπέγζου, Κώστα Αξελός. Το Άνοιγμα της Σκέψης, Πεδίο 2018 Μ. Μπέγζου, Γεωγραφία της Φιλοσοφίας, Παπαζήση