ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Άωτον σημαίνει το άριστο, το κάλλιστο,το εκλεκτότατο του είδους του (Ιλ. Ν. 599, 716, Οδ. Α 443). Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Καθηγητής Μάριος Π. Μπέγζος
τ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

«Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση» του Αντώνη Τολάκη στην Gallerie Δημιουργών, στην Κηφισιά


Ιδιαίτερη ήταν η βραδιά της Παρασκευής, 19 Απριλίου, η αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Βέλιο, με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Τολάκη «Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση» στην Gallerie Δημιουργών, στην Κηφισιά (Χελιδονούς 28), σε επιμέλεια οργάνωσης Κώστα Μαντά και παρουσίασης Καίτης Λεκάκου.
Ο Σκηνοθέτης με σεβασμό συμπύκνωσε τις συγκινητικές στιγμές των δύο τελευταίων ημερών της ζωής του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, μετά τη γενναία απόφασή του να έχει έναν αξιοπρεπή θάνατο με ευθανασία, ως ελεύθερος άνθρωπος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή ο Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Παν/μιο Αθηνών, γοήτευσε το κοινό με την αρτιότητα του λόγου του και την ελευθερία της σκέψης του πάνω στην ευθανασία.
Ο Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος στον τομέα του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ, μετέφερε ιστορίες με ιδιαίτερα θέματα από την πολύχρονη εμπειρία του.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, στον οποίο ο Αλέξανδρος έδωσε την τελευταία του ιδιόρρυθμη συνέντευξη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδωσε στη βραδιά η παρουσία της Νάντιας Γερολυμάτου, συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου.
Τέλος, ο Αντώνης Τολάκης , μετέδωσε στο κοινό με τον εξαιρετικό λόγο του τη φιλοσοφία του πρωταγωνιστή του πάνω στη διαλεκτική σχέση της ζωής και του θανάτου και στην ελευθερία του ανθρώπου να τα διαχειρίζεται.