ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Άωτον σημαίνει το άριστο, το κάλλιστο,το εκλεκτότατο του είδους του (Ιλ. Ν. 599, 716, Οδ. Α 443). Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Καθηγητής Μάριος Π. Μπέγζος
τ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD - "Εκων Εταφη & Αληθως Ανέστη" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΕΚΔ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Προλογίζουν και Συζητούν Μαριος Μπεγζος και ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σε αναστάσιμη περίοδο, η χαρά και η λαμπρή της Άνοιξης φέρνουν έναν νέο καλλιτέχνη τον κ. Σδούκο Παναγιώτη στο χώρο των Εκδόσεων Γαβριηλίδη, με σκοπό να παρουσιάσει τη δισκογραφική του δουλειά που φέρει το όνομα ‘’Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη’’.
Ο Δίσκος αφορά Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, που διανύσαμε και βεβαίως Αναστάσιμα Τροπάρια καθότι έχουν και την συμβολική τους στο σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο πέραν της αναφοράς τους στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού: ‘’ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση’’ ο Άνθρωπος βιώνοντας τις δυσκολίες του βρίσκει τρόπους μέσα από την δημιουργίκοτητά του να ανασταίνεται, να ανοίγεται και να ανασαίνει …
Με αυτή λοιπόν την θεματική, μέσα από την Προσευχή της Θεολογίας, με εκπρόσωπο τον Θεολόγο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΜΠΕΓΖΟ ΜΑΡΙΟ και την Αισθητική της Ποίησης, μέσα από τα μάτια της αγαπημένης μας ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο Παναγιώτης Σδούκος θα μας παρουσιάσει τα Ευωδιασμένα Μουσικά Άνθη εκείνα του ''Επιταφίου'', που ανθίζουν με το Φως της Αναστάσιμης Λαμπάδας και κάθε τέτοια περίοδο όλοι έχουμε κρατήσει, μυριστεί και σιγοψάλλει.
Τον συνοδεύει στο Κανονάκι η Μουσικός ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ / Antigoni Papailia

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, 08:00 μμ
poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ