ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Άωτον σημαίνει το άριστο, το κάλλιστο,το εκλεκτότατο του είδους του (Ιλ. Ν. 599, 716, Οδ. Α 443). Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Καθηγητής Μάριος Π. Μπέγζος
τ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Παναγιώτης Κονδύλης (1943-1998): Ένας στοχαστής ενάντια στις βεβαιότητες


Οργάνωση: Το Φόρουμ για την Κηφισιά, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 20:00 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά)
Συντονίζει ο Καθηγητής Μάριος Π. Μπέγζος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τιμητική εκδήλωση για τον Παναγιώτη Κονδύλη με τίτλο «Ενας στοχαστής ενάντια στις βεβαιότητες (1943-1998)» διοργανώνει το «Φορουμ για την Κηφισιά» στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.

O Παναγιώτης Κονδύλης υπήρξε ένας καθολικός στοχαστής με διεθνή εμβέλεια, του οποίου το έργο αφορά την φιλοσοφία, την ιστορία των ιδεών, την πολιτική επιστήμη αλλά και τις διεθνείς σχέσεις.
Τέσσερις ομιλητές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν διαφορετικές πτυχές του έργου του, το οποίο, όμως, χαρακτηρίζεται από ενότητα όσον αφορά τις βασικές του θεωρητικές αφετηρίες και μεθοδολογικές παραδοχές.

Συντονιστής: Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Πτυχές της φιλοσοφικής σκέψης του Παναγιώτη Κονδύλη» Παναγιώτης Νούτσος, Καθηγητής της Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

«Ο Παναγιώτης Κονδύλης και η μεταφυσική», Μιχάλης Παπανικολάου, φιλόλογος, μεταφραστής

«Από τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό ως τις μέρες μας: ο Παναγιώτης Κονδύλης για τον Σύγχρονο Ελληνισμό», Βασίλης Μπογιατζής, Ιστορικός των ιδεών (Δρ. ΕΜΠ-ΕΚΠΑ)

«Η διεθνολογική σκέψη του Παναγιώτη Κονδύλη», Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, Δικηγόρος - Δρ. Διεθνών Σχέσεων (LSE)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 20:00 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά)